Derfor blir du aldri for gammel til å få en kjæreste

Alderen din gir deg erfaring og rynker – på godt og vondt – men det definerer deg ikke. Så hva holder deg tilbake, hvis du savner å ha en kjæreste? Et fast forhold og litt sex gjør underverker i forhold til din helse, humør og levealder.

Maria Christiansen
Författare

Ja, du har rett: Tusenvis av single vil mene du er overmoden dersom du er utenfor din grønneste ungdom. Men hva med alle de andre? De som elsker å bli kjent med deg, de jevnaldrende og nesten jevnaldrende som drømmer om et forpliktende forhold? Det er også tusenvis av dem og du trenger faktisk bare én. Og selv om du trives i ditt eget selskap, eller kanskje nøler når du tenker på måtte innføre en kjæreste i familien, er det nok til å avvise ideen? Vet du hvorfor en kjæreste (og til og med litt sex) vil holde deg frisk og ung?

Lev livet

Du er ikke 20 år lenger. Kanskje ikke engang 30,40... Når vi lander på den høye siden av det halve århundre, vil de fleste av oss ha opplevd tap. Mistet foreldre, andre nære familiemedlemmer og gode venner. Det er tungt og det lærer oss på den harde måten, at vi ikke bør ta alt for gitt. At vi må leve livet vårt og gjøre det vi ønsker og har lyst til før det er for sent.

En av de bedre tjenestene

Det er et faktum at kjærlighet forlenger livet og bidrar til å holde helsen intakt. Dusinvis av studier rundt om i verden støtter opp om påstanden. Du kan gjøre alt rett: spise sunt og grønt, være moderat med vin og brennevin, få frisk luft og mosjon. Men forelskelse trumfer det hele. Forelskelse reduserer eller fjerner tendens til angst og stress, og selv litt sex nå og da vil forbedre immunforsvaret, søvnkvaliteten og selvtilliten. Et forskningsresultat fra Harvard University i USA viste at gifte kvinner har opptil 20 prosent mindre risiko for å dø av stressrelaterte årsaker enn single kvinner. Typisk hjertesykdom, skrumplever og selvmord. Og det er neppe selve ekteskapskontrakten i seg selv som er avgjørende. Når du forelsker deg og får en god kjæreste, gjør du rett og slett ditt humøret og helsen din en tjeneste.

Du bestemmer

Vurderer du eller bekymrer du deg for hvordan dine barn og barnebarn vil reagere hvis du introduserer dem for en ny kjæreste? Du orker ikke drama, innvendinger og hevede øyenbryn? Og du orker ikke hemmeligheter? Men hvis de elsker deg, er det ikke så komplisert, for de vil selvfølgelig unne deg å være lykkelig i ditt livs sensommer. La dem hele seg selv. Fortelle dem at de vil få en sterkere, gladere og mer energisk far/mor/bestemor. Blant norske menn over 40 år er det nesten dobbelt så mange dødsfall blant de ugifte som blant de gifte. Og jeg antar at familien ønsker å beholde deg så lenge som mulig…

Ikke alle higer etter en ung kjæreste

Ja, kanskje i fantasien, men i virkeligheten? Med alderen kommer (som regel) mer modenhet og mindre uro, og det vil vel egentlig være best hvis den nye kjæresten har det tilsvarende selv? Gradvis blir kvaliteter og egenskaper som vennlighet, raushet, respekt og empati så mye viktigere enn utseendet. Om det er rynker på baken eller ikke, så er det ikke alderstegnene som definerer oss som mennesker. Vi blir alle eldre. Forhåpentligvis. Men kjærligheten har ingen alder. 💗

Les også: Slik finner du kjæreste i 2021

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.