Åh gud, jeg skal på date - hva gjør jeg??

Pust dypt inn. Når du venter på bussen og ser den komme i det fjerne, da får du ikke panikk gjør du vel? Akkurat nå er det bare det forventede som skjer - online datingen din funker, så nyt turen!

Maria Christiansen
Författare

Har du noen gang vært på fisketur, selv om fiske vanligvis ikke er noe du driver med? Det viser seg at det kan ha noe for seg å være ute med snøret mens hjulet spinner og du hører på guttenes røverhistorier. Og så plutselig får du napp. Du går fra lav puls og bredt smil, til eufori av den typen man ikke blir helt klok på, for er det ekstrem begeistring eller panikk? Hva nå? Lykkes det?

Følelsen ligner uten tvil den man kan få når man har sittet hjemme og kost seg med online dating foran skjermen. Det er helt greit. Trygt og godt, men også spennende… Interessant… Morsomt. Og ja, det blir enda bedre, for det som skal skje, skjer: Du lager en avtale - og deretter skyller panikken inn over deg: - Åh gud, jeg skal på date, hva gjør jeg?? Hvordan skal jeg gjøre dette? Hva skal jeg ha på meg? Når var det sist jeg flørtet med noen? Hvorfor involverte jeg meg i dette i det hele tatt..?

Pust dypt inn. Når du venter på bussen og ser den komme i det fjerne, da får du ikke panikk gjør du vel? Akkurat nå er det bare det forventede som skjer - online datingen din funker, så nyt turen.

– Lettere sagt enn gjort, sier du, for det er mye som står på spill når man savner, og gjerne vil ha en kjæreste. Javel, men disse tipsene, som er basert på vitenskapelige studier vil hjelpe deg til å være godt forberedt på din første date. Og den neste og neste og neste…

Læs også: 5 simple råd som løfter daten din

Se deg i speilet

Se sunn ut! Langt inne i våres DNA ligger det et gammelt ønske om å finne en sterk partner som kan motstå livets vanskeligheter. Det betyr IKKE at du kan glemme alt om å finne kjærligheten hvis helsen din ikke er like god som den kanskje var på huleboernes tid. Men se deg i speilet. Har du velstelt hår, pen hud og et klart blikk? Og har du noe rødt i klesskapet? Fargen rød symboliserer energi og kraft og virker tiltrekkende.

Lukten av tiltrekning

Luktesansen vår bestemmer mye mer enn det man umiddelbart kan se for seg når man velger - eller velger bort en potensiell partner. Alle mennesker har deres egen personlige kroppslukt som enten tiltrekker eller frastøter andre, og det er ikke snakk om enten god lukt eller dårlig lukt. Det er et spørsmål om feromonene våre, luftbårne og luktløse partikler som vi skiller ut og som styrer oss mot eller fra hverandre. Men det er også lukter som kommer utenfra som kan bidra til tiltrekningskraften.

  • Liljekonvall har blitt brukt i parfyme i mange hundre år og regnes som en av de mest tiltrekkende luktene.

  • Vanilje er egentlig en tropisk orkide som stammer fra Mexico. Den lukter søtt (derfor populær i bakverk) og tiltrekkende.

  • Roser er røde – fioler er blå… Begge blomstene har en god lukt. Rosenolje sies også å ha en beroligende effekt.

  • Sitrusfrukter som appelsin og grapefrukt gjør tilsynelatende noe med mannens svettelukt, så kvinner oppfatter dem som mer forførende.

  • Moskus eller musk er et kraftig flytende sekret som skilles ut fra moskuskjertelen hos enkelte dyr, og fordi denne “paradisets lukt” har vært ettertraktet siden ruter konge var knekt, fremstilles den også naturligvis syntetisk.

En liten smule ute av kontroll

Et skikkelig godt råd når det kommer til dating er å bevare kontrollen. F. eks. ved å la vær å drikke seg full. Forskning viser derimot at en lett beruset person faktisk oppfattes som tiltrekkende. Det er nok ikke nødvendig å legge til at grensen er hårfin: En tydelig beruset person er sjeldent populær. Men det kan handle om å være en liten smule ute av kontroll. Når adrenalin i en eller annen grad gjør oss begeistret, blir vi lettere - og får vi lettere for - å forføre hverandre. Derfor er det heller ikke tatt helt ut av det blå når noen anbefaler å se på skrekkfilm eller klatre i trær på en date.

Send de rette signalene

Mesteparten av det vi prøver å uttrykke forteller vi gjennom kroppsspråket vårt. Ja, helt opp mot 90% av kommunikasjonen vår skjer med kroppens signaler. Og noen signaler oppfattes veldig tiltrekkende. For mannens vedkommende er det typisk det å ha god holdning og å vise håndledd. Og for kvinners vedkommende kan det være å ha utslått hår og ha bena i kors så man ser ankelen.

Felles interesser

En tydelig faktor for tiltrekning er å være i stand til å dele noe sammen. Det er altså en god strategi å prøve å finne noe du har til felles med daten din. Man kan også si at hvis det er en utfordring å finne felles interesser, blir alt annet også mest sannsynlig utfordrende. Eller kjedelig, eller feil! Men bare å dele noe konkret med hverandre skaper god grobunn for tiltrekning. Det kan være en pizza, en paraply eller en opplevelse.

Og nyt turen på veien mot kjærligheten.

Læs også: Derfor er det en god idé å betale for din datingprofil

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.