7 viktige spørsmål du bør stille deg selv når du vurderer om dere skal ses igjen etter første date

Er deres første lille kaffe-date begynnelsen på et nytt og skjønt forhold, eller skal du bare si takk for daten og gå raskt videre? Om du er i tvil, kan du tenke deg godt om før du besvarer disse 7 spørsmålene.

Maria Christiansen
Författare

1. Var deres første øyekontakt bra?

Dere har chattet en stund og nå har dere endelig møtt hverandre. Det er mulig at dere begge har vært litt ute av komfortsonen deres før daten? Nervøsitet kan få mennesker til å virke usikre og dermed mindre attraktive. Hva tenkte du den første gangen du fikk øyekontakt med daten din? Fikk det deg til å smile fra øre til øre eller til å bite deg i leppa? Var han eller henne akkurat som du hadde forestilt deg, eller ble du overrasket? Og var det isåfall bra eller dårlig?

2. Fløt samtalen mellom dere?

Vi snakker om å ha god eller dårlig kjemi mellom mennesker, og det er en litt udefinert følelse å måtte forklare. Noen ganger kommer vi veldig godt overens med mennesker vi møter, andre ganger distanserer vi oss umiddelbart, og det er ikke alltid det er mulig å forklare hva vi føler. Hvordan var følelsen din på din første date? Snakket du naturlig av deg selv, eller måtte du vri hjernen din for å komme med noe å si? Og ønsket du å lytte?

3. Rørte dere hverandre?

Fysisk tiltrekning er ikke til å styre, og er den tilstede er det vanskelig å ikke røre hverandre. Og “tilfeldig” kontakt – en hånd over en hånd, en hånd på en skulder – hører med til en god flirt. Hvis du absolutt ikke ønsket å ta kontakt etter daten, og ikke engang vurderte hvordan det ville være å kysse ham eller henne, vel, da er du rett og slett ikke interessert, men angret du i ettertid at du ikke kom nærmere? Da kan det være lurt å se vedkommende igjen.

4. Kunne dere le sammen?

Dere vet lite om hverandre gjennom det dere har skrevet i profiltekstene, og gjennom det dere har skrevet til hverandre. Men holdt det for å bevare interessen? Var det konflikter i deres interesser, verdier og holdninger? Og enda viktigere: Kunne dere le av de samme tingene? Fysisk tiltrekning er sjelden langvarig, med mindre du er på bølgelengde når det kommer til humor - og hva livet handler om.

"Blindhet kan skygge for fornuften”

5. Lang vei med kompromisser?

Hvis daten din så helt utrolig bra ut, og deres første møte gikk som en drøm, er det vel bare å kaste seg ut i det? Joda, men husk at du kan bli ulykkelig også, dersom du involverer deg i livet deres og han eller hun planlegger å studere i Brasil mens du har en god jobb i Oslo ... Blindhet kan skygge for fornuften, og om du drømmer om for eksempel å starte familie og daten din ikke vil ha (flere) barn, kan det bli en vanskelig utfordring fra starten av. Et forhold løper på en kompromissvei, men hvis de er for store og for mange, vil det fort bli en kort tur.

6. Glemte dere bort tiden?

Et virkelig godt tegn på suksess er om tiden går fort. Hvis dere plutselig oppdager at tiden dere hadde satt av, har utløpt for lengst, hvis du måtte forlenge parkeringen eller utsette den planlagte tog-turen hjemover, så nøt dere tydeligvis hverandres selskap. Og var lytte-talebalansen omtrent lik? Det er en tydelig indikator på interesse og at dere har like lyst til å høre på hverandre som å snakke.

7. En inspirerende fornemmelse av glede?

Hvor lett var turen da du reiste hjemmefra? Ville du plystre? Smilte du til de som gikk forbi, eller var du like glad? Og hva med dagen etter? Tenkte du på daten dere hadde? For det er langt fra nok å ha de samme interessene og holdningene. Det kan være grunnlag for et godt vennskap selvfølgelig, men i et forhold må det også være en gnist. Likevel, hvis du føler en inspirerende glede, hva venter du på?

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.