7 ting du aldri må gjøre hvis du vil ha en kjæreste

Det er mange ting man KAN gjøre når du vil finne kjærligheten, og det er noe du SKAL gjøre. Dessuten er det garantert mye du har lyst til å gjøre og sikkert like mange ting du nøler med å gjøre. Men har du tenkt på at det også er noe du bare aldri skal gjøre? Som du virkelig ikke må finne på å gjøre. ALDRI!

Maria Christiansen
Författare

På justkiss.no gjør vi alt vi kan for å hjelpe deg, så du kan finne kjærligheten. Vi har en meget velfungerende matchmaker-teknologi som gagner våre mange tusen brukere, og vi publiserer en haug med artikler om parforhold, romantikk, datingtips og sånn-gjør-du-instruksjoner. Men har du tenkt på at det også er noe du aldri må gjøre hvis du vil ha en kjæreste? Her kommer syv typiske “no-go’s”.

1. Du gir andre ansvaret for din lykke

Hvis du er ulykkelig, må du finne årsaken til det. Og hvis du konkluderer med at du er ulykkelig fordi du er ensom, er det allikevel ikke gitt at en kjæreste vil fjerne den mørke skyen som henger over deg. Det er en vanskelig oppgave å holde på en kjæreste hvis vedkommende føler at hun/han må holde deg oppe og i det hele tatt ha ansvaret for din lykke. Buddhistene sier at lykke kun kan komme innenfra, så ikke prøv å lete etter noe som kommer utenfra. Tro på at du kan skape det livet du gjerne vil ha. En kjæreste definerer ikke hvem du er.

2. Du fokuserer på det negative

Selvfølgelig skal du ikke late som om du har det veldig bra, hvis det ikke er sant. Men jo mer du fokuserer på det negative, jo mer vil det ende som din normale sinnstilstand. Hjernen vår er ikke konstruert til å skape glede. Den er beregnet til å få oss til å overleve, og derfor kommer bekymring lettere til oss enn glede. Men tanker er jo bare… tanker.

“Jeg er fornøyd med meg selv - Jeg gjør så godt jeg kan”

Du kan gi slipp på dem, og en måte som kan hjelpe den prosessen i gang er å finne et mantra - en liten setning du kan si til deg selv, f. eks. i det du våkner, eller når du føler seg sint, såret, lei deg eller på en eller annen måte nedfor. Setningen skal være overbevisende og kort: Jeg er fornøyd med meg selv/jeg gjør så godt jeg kan/dagen i dag vil bringe med seg noe godt… En annen teknikk er å finne tre positive ting som har skjedd i løpet av dagen, eller som du har vært taknemlig for. Det medvirker til å omprogrammere hjernecellene dine fra minus til pluss.

3. Du ser for deg det perfekte

Du har en drøm om den helt perfekte partneren. Den eneste ene. Det må være en forestillingen amerikansk filmindustri har plantet i oss, for det finnes faktisk mer enn et menneske der ute som du kan bli lykkelig sammen med. Selv hvis du skreller av det kjønnet du ikke vil date, hvis du fjerner alle som henholdsvis er for unge og for gamle i forhold til deg selv, ja da er det allikevel mange igjen å velge mellom.

“Hvis du har en eviglang sjekkliste, blir det ganske umulig”

Selvfølgelig har du punkter på listen du ikke vil ta bort. Det kan være om vaner og uvaner (ingen narkotika- eller alkoholmisbruk), det kan handle om utseende, utdannelsesnivå, geografi, politisk eller religiøs innstilling eller noe annet. Men hvis du har en eviglang indre sjekkliste, og du forventer å kunne krysse av på hvert eneste punkt før første date, da blir det ganske umulig.

Les også: 7 små triks som booster kjemien på første date

4. Du tror du er for gammel

Det er for sent sier du? Det er det aldri. Eller i det minste ikke før alt annet også er for sent. Hvis du ikke kjøper lottokupongen, kan du jo heller ikke vinne, så løp ut i livet i stedet for å sitte alene hjemme. Kjærligheten behøver ikke å oppstå ut av romantikk og sex. Den kan komme fra helt uventede steder, og å ha en nær forbindelse som man opplever glede og samhold med, gjør at livskvaliteten blir bedre. Og aldri har det vært så gode muligheter som nå til å få hjelp og behandling hvis alderen påvirker ens seksuelle yte- eller nyte-evne.

5. Du sitter fast i ugjengjeldt kjærlighet

Å holde fast ved kjærlighet som ikke blir gjengjeldt, er som å stå i kvikksand. Du kommer kun en vei: Lenger og lenger ned. Opplever du at du blir ignorert, og kjæresten din ikke lenger gidder å holde deg i hånden, klø deg på ryggen, avlyser avtalene deres eller flørter åpenlyst med andre, da skal du kjappe deg med å få støvlene ut av det sumphullet! Livet forandrer seg, det går opp og ned og alt vil ikke være sånn som det er nå. Hvertfall ikke hvis du selv tar initiativ og ansvar.

6. Du fokuserer for mye på prosjektet

De fleste av oss har en kjele, eller kanskje også en vannkran som gir kokende vann direkte i koppen. Men har du prøvd å stå å se på at vannet koker i en gammeldags kjele? Det koker aldri!!! … Før du flytter fokuset og plutselig bobler det i vannet. Litt det samme gjelder når du jakter på kjærligheten. Jo mer du jakter, jo vanskeligere blir prosjektet. Så ikke fokuser for mye på det. Få deg en hobby, en hund, ja hva som helst som gjør livet ditt mer interessant og innholdsrikt. Og bryt opp i vanene dine. Gjør noe nytt og ikke la det være avhengig av om hjertet ditt banker for noen.

7. Du har satt opp en mur

Dine dårlige erfaringer eller skuffelser har gjort at du har satt opp en mur rundt deg, fordi du orker ikke å bli såret igjen. Det er ikke en uvanlig reaksjon. Men hvordan kommer du da videre derfra? Hvis du ikke går ut og møter nye mennesker, har du heller ikke en sjanse. Og hvis du møter andre med samme attitude “det går sikkert ikke uansett” får du sannsynligvis rett i det.

“Man høster som man sår”

Å dra på en halvhjertet date og holde nye bekjentskaper på avstand, kan fort oppfattes som at du har manglende interesse eller at du er overlegen. Ikke begrens mulighetene dine - vær heller imøtekommende og åpen. Kjenner du til det engelske utrykket “what goes around, comes around”? Det kan oversættes med: Man høster som man sår. Og før eller senere vil du oppdage at det ligger noe i det.

Les også: 7 spørsmål du skal stille deg selv hvis du tror det er vanskelig å finne en kjæreste på nettet

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.