7 grunner til at du kan forelske deg pĂ„ et splittsekund😍

En gnist er alt som skal til for Ä fÄ lynet til Ä slÄ ned. Men hva er det egentlig som sÄ Þyeblikkelig kan frembringe en hÞyromantisk spenning pÄ en date? Her er 7 gode bud.

Maria Christiansen
Författare

Tiltrekning. FÞlelsen er ikke til Ä ta feil av. Du kan merke det pÄ pulsen din og pÄ en og samme tid er det eventyrlig og som Ä mÞte en god, gammel venn og med en gang er man pÄ bÞlgelengde.

Kan man forelske seg pÄ et splittsekund? Ah, den tidsrammen er nok litt for optimistisk, men noen ganger skal det bare en liten gnist til for at lynet slÄr ned. Og hva er det sÄ, som pÄ null komma niks kan frembringe en sÄ hÞyromantisk spenning pÄ en date? (for den saks skyld ogsÄ i andre situasjoner). NÄr og hvorfor oppstÄr denne magnetismen mellom mennesker, som helt reelt - enda - ikke kjenner hverandre? Kommer den fra et fysisk begjÊr? Noe spirituelt? Er det mennesker som har kjent hverandre i tidligere liv, eller hva???

Her kommer 7 gode bud:

1. Du liker det du ser

Fysisk tiltrekning er avgjĂžrende for at fĂžlelsene skal komme Ăžyeblikkelig, nĂ„r menneskene enda ikke kjenner hverandre. Det er forsket mye pĂ„ temaet, og menn blir lynraskt forelsket, mye oftere enn kvinner. Årsaken er nok at kvinner biologisk er disponert for Ă„ vĂŠre mer forsiktige ved valg av partner, siden de er de som fĂžder barna.

2. Fantasien lĂžper lĂžpsk

NĂ„r vi mĂžter et annet menneske som vi bare klikker med, kan fantasien fort lĂžpe litt lĂžpsk. Hvertfall hvis dere har tilbrakt til alene og har manglet kjĂŠrlig oppmerksomhet i tiden fĂžr. NĂ„ sitter dette imĂžtekommende mennesket og fyller deg med varme, og derfra er det ikke lang vei til Ă„ skape en illusjon om at det er den store kjĂŠrligheten.

3. God lukt

To mennesker kan oppleve at det er en nÊrmest uforklarlig forbindelse mellom dem og man vet ikke om den er forbigÄende eller permanent. Det er bare en aura av noe romantisk som ikke kan viskes ut. En usagt forstÄelse, en spesielt blikk - og ikke minst en god lukt. Lukter og feromoner, som er luftbÄrne partikler som har et slags kommunikasjonssystem mellom mennesker, har enorm betydning for vÄrt valg av partner.

4. Fortiden spĂžker

Fortiden kan spille inn pÄ forskjellige mÄter. Din nye date man minne seg sÄ mye om din gamle flamme at bena dine blir slÄtt vekk under deg. Men det oppstÄr noen ganger et fenomen hos par som lever lykkelig sammen: Med tiden tror de pÄ at det var dét som skjedde da de mÞttes. KjÊrlighet ved fÞrste blikk. De opplever at de rett og slett alltid har vÊrt forelsket. Illusjon og hukommelse har vÊrt en tur i den mentale eltemaskinen.

LÊs ogsÄ: SÄnn unngÄr du Ä skremme bort de skikkelig gode matchene

5. Oxytocin overload

FÞrsteinntrykket har enorm betydning og det skapes i lÞpet av 7 sekunder. Vi bruker altsÄ ikke lang tid pÄ Ä bestemme oss for om vi er positive eller negative til en person. Og hvis vi fÞler oss sterkt tiltrukket, utskiller hjernen oxytocin, som er det stoffet som kalles kjÊrlighetshormonet. Med oxytocin overload havner vi lett i en akutt forelskelse.

6. HumĂžr boost

Du smiler helt uvilkÄrlig nÄr du ser, tenker pÄ og hÞrer han/henne. Det er mÄten dere ler sammen pÄ - og det dere ler av. Humor er utrolig tiltrekkende og hvis daten din booster humÞret til det euforiske, kan du lett konkludere med at du har forelsket deg. Det har du kanskje ogsÄ.

7. Trygg gjensidighet

Det fÞles som om dere har kjent hverandre for alltid. Det er en gjensidig forstÄelse og trygget og allikevel blafrer sommerfuglene rundt i magen og gjÞr det vanskelig Ä konsentrere seg. Men det du enkelt klarer Ä ha fokus pÄ, er bildet av dere to. Sammen. I fremtiden.

LÊs ogsÄ: Fra vÄrflÞrt til sommerforelskelse - er du klar?

Är du redo för kĂ€rlek?

Tusentals singlar vÀntar inne.

Är du redo för kĂ€rlek?

Tusentals singlar vÀntar inne.

Är du redo för kĂ€rlek?

Tusentals singlar vÀntar inne.