24 gode grunner til at juletiden er finere når man er to

Julen er hjertenes fest. Og ikke bare julehjertenes. Desember er tradisjonelt en travel måned, men den er også fin – og alle mennesker fortjener en å dele julen med. Så hvis du savner en kjæreste, er det bare en ting å gjøre: Skyt i gang julemåneden med en date.

Maria Christiansen
Författare

Konfekten skal overtrekkes - kontoen skal helst ikke. Det er nok å se til i desember, og selv om julemåneden kan være hektisk er den også hyggelig. Hvis man har noen å dele den med.

Justkiss.no’s julekalender er 24 gode grunner til at det er morsommere å være to – også opp mot jul – og du trenger ikke vente med å “åpne lukene”. Les bare alt med en gang og la deg inspirere til en hjertevarm date i desember.

1. En offline dag

Fra en online datingside er dette forslaget nesten galskap, men allikevel: Sett telefonen og iPaden på flymodus og vær offline en hel dag. La det være jul som i gamle dager og klipp ut julehjerter og lag kremmerhus, eller flett stjerner. Og fingre.

2. Bli i sengen

Sov lenge, ha sex, ta stein-saks-papir om hvem som skal hente kaffen – og se film eller serier på pc´en. Eller kombiner det med punkt 1 og skriv ønskelister og huskelister - og ha mer sex.

3. Desember-piknik

Julemåneden er typisk litt grå, men skulle været vise seg å være tørt og klart, så dra på piknik og hell noe varmt på termosen. Finn et lunt sted i skogen hvor dere kan søke ly og bli ute til stjernene blinker på den mørke himmelen.

Læs også: Holder du på å miste tålmodigheten når det kommer til å finne deg en kjæreste?

4. Konsert eller kamp

Julekonserter finnes det en hel haug av i kirker og kulturhus, og er du ikke så glad i gospel og de klassiske julesangene, er et spennende oppgjør på banen også et deilig avbrekk fra gløgg og pepperkaker. Spesielt når man har noen å dra sammen med.

5. Hjemmelaget konfekt

Å lage sin egen konfekt, ta konditorfarge i marsipanen, ta skallet av mandlene og så trekke de med sjokolade, hører jula med og oppgaven er best når man er to. Kanskje det faktisk må en konkurranse til om hvem som lager den mest kreative og søte marsipangrisen?

6. Julemarkeder

Dra på et julemarked, det kan være et lite lokalt et, eller man kan dra på en litt lenger tur for å se noen av de større og enda flottere markedene, der byen er pyntet med både lys og julepynt. Det er bare å hoppe på toget. Helst sammen med noen…

7. Skattejakt i bruktbutikk

Etter 2. søndagen i advent er kredittkortets kant skarpt som et barberblad og pekefingeren som sveiper over Vipps har begynt å riste ukontrollert. Få forbrukskurven til å flate ut ved å dra på skattejakt i bruktbutikker eller på loppemarked. Finn gaver og overraskelser som får frem smilet, fordi de er rare, litt merkelige og nostalgiske.

8. Og hvis det skulle komme snø

Klimaforandringene øker ikke akkurat sjansene for hvit jul, men tenk hvis det allikevel dumpet ned i helgen så vi kunne gått ut og vært barn igjen - bygge snømann, ake og ha snøballkrig? Det er jo ganske kjedelig å ikke ha noe å strekke seg etter.


9. Forandring må til

Skulle man flyttet litt rundt på møblene og innrettet seg litt annerledes før esken med julepynt skal frem? Når sofaen skal flyttes er det best at det er en som kan løfte i den andre enden, og handyman- og boliginnretnings-prosjekter er uansett morsomst og mest overkommelig når man ikke er alene om den.

10. Ikea-testen

Apropos innretning så kan du ta den ultimate analoge matchmaker-testen ved å invitere den nye kjæresten din med på Ikea og kjøp med noen store flate esker fylt med plater, beslag og skruer. Hvis dere kan samarbeide om å få innholdet skrudd sammen til et velfungerende møbel, da har vi troen på dere!

11. Dans, dans, dans

Tango, salsa, vals og cha-cha-cha. Man behøver ikke være på Skal vi danse nivå for å dra ut og danse. Man trenger bare å være to. Det finnes danseskoler, klubber, og pop-up-arrangementer over hele landet. Sjekk på nettet og skift til de skoene som får dere til å sveve over gulvet. Eller til å svette og le.

12. Kosesokker

Den ultimate julekosen inkluderer fyr i peisen, varm toddy eller sjokolade og noen knasende vaniljekranser. Og så kan man sitte der med kosesokkene sine og ha det hyggelig. Et fat med stearinlys kan selvfølgelig også fungere hvis man ikke har peis, men han eller hun du skal kose deg sammen med kan du ikke være foruten.


13. Oldschool brettspill

Brettspill - Ludo, Besserwisser eller en runde med oldschool Yatzi, med gløgg og pepperkaker eller kaffe og kake. Det er veldig hyggelig og med en sånn avslappende ettermiddag kan man jo også glede seg over at det er terningene som ruller, og ikke kronene. Har du noen å spille med?

14. Ut på ski

Står du på ski? Da har du kanskje allerede planlagt sesongens ferie til Alpene eller en tur opp på fjellet. Et avbrekk i denne heseblesende måneden kan også være å ta seg en tur til en av de lokale slalåmbakkene i nærheten eller gå en tur på langrenn.

15. Lån en fondue-gryte

Opprinnelig er fondue en over 300 år gammel sveitsisk oppfinnelse. Man satt en gryte med smeltet ost midt på bordet og dyppet brød i den ved hjelp av lange gafler. På 1960 tallet ble fondue veldig populært her - ikke med ost, men med kjøtt og små biter med grønnsaker og sopp som ble stekt i olje, buljong eller rødvin. Og konseptet ble senere utvidet med en dessert-versjon, med frukt som ble dyppet i smeltet sjokolade.

16. Prøv noe uprøvd

Julen er fylt med tradisjoner. Vi gjør det vi pleier. Hvorfor ikke bryte det mønsteret? Hvis dere skal på date, så prøv å brainstorme først: Hva har vi alltid hatt lyst til, men enda ikke fått gjort? Laget hjemmelaget sushi, dyppet føttene i fiskespa, danset linedans eller fått tantramassasje… Å prøve noe helt nytt sammen er et steg ut av komfortsonen. Og det kan være en god måte å bli kjent på.

Læs også: Åh gud, jeg skal på date - hva gjør jeg??

17. Latter, bowling, karaoke

Byens trendy steder og barer koker i julemåneden, når alle skal ut og ha julelunsj. Der er det liv over alt, så hvorfor ikke kaste seg ut i festen? Spill bowling, gå på karaoke-bar eller dra på en vinbar med god stemning.

18. Bambi på glattisen eller…

Midt i det stillesittende jule-kaloriinntaket kan det være deilig å oppdage at man har en kropp. Dét oppdager man i skøytehallen, og uansett om du er bambi på glattisen eller gammel hockeyspiller, er skøyter forbundet med humor og vitalitet.

19. Skal du på museum?

En del museer har butikker hvor man kan finne unike julegaver. Og museum er forøvrig helt perfekt for en date, fordi uansett hvilken utstilling det er, så vil det være mye å snakke om og reflektere over. Farger og lys inspirerer oss ytterligere i denne mørke tiden, så det kan jo være noe helt spesielt ved å dra på museum eller besøke et galleri som holder åpent på kveldstid.

20. Tilbered et godt måltid

Å lage mat sammen er en effektiv måte å teste samarbeidet dere imellom, og så utarter det seg forhåpentligvis til en deilig candlelight dinner, hvor dere har muligheten til å rose hverandres kulinariske evner. Skulle de vise seg å være en smule begrenset, må dere lage risengrynsgrøt eller gå rett på desserten.

21. Hent et juletre og pynt det

Ingen jul uten juletre. Skal juleklokkene på ordentlig ringe, så skal du selvfølgelig ut og kappe treet selv, men du hadde kanskje tenkt mer i retningen av et lite tre i en urtepotte? Å være to om å pynte treet mens alle de gamle juletraverne med Wham, Brenda Lee, Chris Rea og Mariah Carey spilles over høytaleren, det lyser jo: “All I Want for Christmas is You…” over det.


22. Pakkelek

Pakkeleken, som enten har overtatt eller supplerer den store julegaveorgien, kan definitivt gjøres om til et kjæreste- eller datingspill for to. Det er bare å kjøpe inn noen gaver og bli enige om reglene før dere kaster terningene. Av hensyn til den videre julefred kan det lønne seg å bestemme på forhånd om gavene skal inneholde massasjeolje og sexy undertøy eller bare en pakke med jule-te med appelsinsmak.

23. Amok med julelys

Før klima- og energikrisen har julelysentusiaster gjort en iherdig innsats for å overgå Chevy Chase i julekomedien “Hjelp, det er juleferie”, hvor han pynter huset sitt med så mange lyslenker at strømmen går over alt. Det finnes fortsatt mennesker som går amok med julelysene, så kjør ut og opplev de overpyntede husene og veiene.

24. Julekveld-date

Julaften. Forhåpentligvis skal du være sammen med din nærmeste familie. Men går du alene hjem når kvelden er over? Du kunne jo også avtale en julekveld-date, for mange barer er åpne. Og kan du forestille deg noe bedre enn å møte noen over en kald øl, når maten og konfekten er spist, og gavene er pakket opp? Det kan være at du har den beste julegaven tilgode.

Læs også: Derfor er det en god idé å betale for din datingprofil 

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.