12 pinligheter – men er de pinlige eller komiske? Hva synes du?

Kyssing og kjærlighet, eller sammenkrøllede tær? Noen situasjoner blir bare alt for pinlige - og hva gjør man da? Skal man le, gråte eller gå sin vei?

Maria Christiansen
Författare

Det beste man kan si om en pinlig date er at den som regel blir morsom med tiden. For akkurat i situasjonen kan det være vanskelig å se det komiske i det. Her hadde man håper på en date som kunne føre til kyssing og kjærlighet, men i stedet krøller man sammen tærne helt til de minner om ukokte nudler. Men hvordan takler man pinlighetene? Skal man le, gråte eller gå sin vei?

Hva ville du selv gjort i disse 12 eksemplene:

1. Stillhet, kun stillhet

Du får ikke daten din til å si et eneste ord. Utover enkelte enstavelsesord ligger stillheten som et regnslør over daten deres. Le? Ja, hvis det kan løsne på stemningen? Gråte? Nja… Gå? Tja, hvis det ikke er noe å snakke om, så hvorfor ikke bare komme seg videre?

2. Ups, feil navn

Ikke bare når dere dater, men i alle sammenhenger er det pinlig å komme til å kalle noen feil navn. Og gjør man det mer enn en gang, er det håpløst! Le? Ja, det er nok best. Gråte? nei nei, men et aldri så lite unnskyld kanskje? Gå sin vei? Da skulle det vært fordi din date konsekvent har sagt feil navn.

3. Full eller feig?

Noen mennesker drikker seg til mot. Det er en feig stategi (eller tegn på avhengighet) og hvis daten ankommer godt beruset eller drikker seg dritings underveis, ja da er det både til å le og gråte av. Men det lureste er vel å gå sin vei.

Les også: 6 tips som gjør datingen din morsom og suksessfull

4. Sier noe forferdelig dumt

Hvis jeg bare kunne svelge mine egne ord! Det skjer at vi tuller det til og får sagt noe forferdelig dumt. Som mannen som sa til daten sin at han ikke skjønte hvorfor han aldri tiltrakk seg de pene kvinnene! Skal man le av det? Ja! Gråte? Åh, det var jo bare noe som kom helt feil ut, en som ikke tenkte før han snakket? Gå sin vei? Tja, hvem vet…

5. Bankkortet avvises

Det er veldig pinlig å være ute med en person som ikke akkurat er bestevennen, faren eller broren din, og kortet ditt blir avvist når regningen skal betales. Så står man der og føler seg dum og hva gjør man da? Det er vanskelig å le av, det hjelper heller ikke å gråte - og det å gå sin vei er hvertfall ikke en mulighet.

6. Søler ut over alt

Her sitter vi og har nettopp møttes, og vi har kledd oss pent for anledningen. Og så..! Rødvinen velter ned over den lyse skjorten, eller sjokoladeisen ender i fanget. Kan du tilgi det, hvis det var daten din som forårsaket uhellet? Og hvis det var deg selv? Det er til å gråte over, men sånt skjer.

7. En ekskjæreste dukker opp

En tidligere kjæreste dukker plutselig opp, og det kan fort bli ganske kleint. Hvis det er daten din sin eks som kommer, kan det være vanskelig å bevare den humoristiske sansen. Hvis det er din egen eks, kan det være nødvendig…

8. Elendig danser

Søt date. Dere drar på byen og nyter hverandres selskap. Helt til dere ender på et dansegulv og daten viser seg å være 1) en oppsiktsvekkende gummi mann 2) mindre rytmisk enn en MDF-plate 3) tonedøv og plattfot. Kort sagt, en helt elendig danser. Spørsmålet er om det har stor betydning? Og er det umulig å endre på det?

9. Tar med seg barn eller hund

Det skjer at man blir skikkelig, skikkelig overrasket i møte med nye mennesker. Noe som kan få øyebrynene til å reise seg er hvis daten, uten å ha informert om det, kommer med et lite barn eller en stor hund. Ja, det omvendte forbløffer nok like mye. Et barn ville man gjerne ha hørt om på forhånd. En veloppdragen hund? Går det kanskje an? Men et stort krapyl som løper rundt, sikler og bjeffer? Le, gråte eller gå. Hele paletten kan brukes.

10. Dårlig kommunikasjon

Det kan være ganske pinlig hvis samtalen ikke er på samme frekvens. Hvis man forteller noe morsomt, som ikke blir forstått, eller nesten verre: sier noe alvorlig, som blir oppfattet som en spøk. Her er det uten tvil best å le av situasjonen, men er man overhodet ikke på bølgelengde når det kommer til kommunikasjon, er det da et godt grunnlag for nærmere bekjentskap?

Les også: Derfor tiltrekkes kvinner av menn med hunder

11. Alt for ivrig

Flørting er fint, men en date som bare pøser på, overskrider ens personlige rom og bryter all etikette ved å klemme med en gang, sitte for nærme og snakke om sex? Eh, det blir et nei herfra! Og da er det ingen grunn til å le, og hverfall ikke gråte.

12. Rare ting skjer

Man kan ikke forutse alt. Som at man plutselig begynner å blø neseblod, knekker helen på skoen, oppdager at man har persille mellom tennene, eller kommer til å slå en hørbar fis. Rare ting skjer, og gir de fleste av oss trangen til å grave oss ned. Vi tror at vi for alltid er dømt til å latterliggjøres, som om uhellet og feiltrinnet vil stå som lysreklamer i andres bevissthet. Det er ikke så sannsynlig. Og det er som regel ikke så mye som er veldig pinlig hvis man klarer å le av seg selv.

Les også: 7 grunner til at du kan forelske deg på et splittsekund

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.