10 tips som gjør deg til en god catch

Er bremsene på når det kommer til datingen din? Ikke gi opp - det krever hverken voldsomme talenter eller et fantastisk utseende for å bli betraktet som en god "fangst". Det krever bare at du bestemmer det for å være det.

Maria Christiansen
Författare

De lyse kveldene og ferie i horisonten. Det ville vært deilig hvis du fikk napp på nett, og sommerens gleder kunne deles med en kjæreste. Men hvis datingen din har hatt bremsene på og den rette matchen fortsatt ikke har dukket opp, så begynner du kanskje å tro at du aldri kommer til å lykkes med å finne kjærligheten?

Ikke gi opp. Tvert imot kan du ganske enkelt bli betraktet som en god catch - det krever hverken voldsomme talenter eller et fantastisk utseende for å bli betraktet som en god fangst. Det krever bare at du bestemmer deg for å være det. Bli inspirert av disse 10 tipsene.

1. Se lyst på det

Optimister er de som alltid kan få øye på the silver lining. De furter ikke fordi det regner, herregud det blir jo fint igjen… Noen har bare naturlig et lyst sinn, andre må bevisst velge det, for selvfølgelig er det forskjell på menneskers personlighet og grad av med- og motgang i livet. Mens pessimisten klager når noe går galt, prøver optimisten å gjøre noe med det i stedet. Optimisten ser utfordringer - ikke feil og aksepterer andre sånn de er. Mennesker som ser lyst på livet skaper velvære rundt seg.

Læs også: Derfor skal du finne noen å holde hender med

2. Vær oppmuntrende

Er du typen som lar deg rive med av begeistring når kjæresten din gjør det bra på jobb? Består en viktig eksamen eller gjør en perfekt lukeparkering? Hvis ikke kunne du vurdert å bruke strategien, dine seiere er mine seiere. Oppmuntring fra kjæresten din kan virke veldig motiverende - og skikkelig vanedannende. Det er ikke noe som er bedre enn å oppleve at kjæresten din er stolt over deg. Eller jo, det er det selvfølgelig. Skal vi ta det med en gang?

3. Bra sex

Ikke bare under dynen har dere bra sex, men også alle andre mulige steder. Morsom og utforskende med respekt for hverandres grenser. Men med den rette matchen er dere også følelsesmessig og intellektuelt forbundet. Sjelevenner kan man si.

4. Ærlig og redelig

Man kan fort komme til å diskutere med et menneske som har stor personlig integritet, for det betyr at han/hun står ved sine meninger og holdninger. Det betyr også at man kan regne med vedkommende, for han eller hun er tro mot sine overbevisninger (i motsetning til mennesker som helst gjør det andre vil de skal gjøre) og kunne aldri tenkt seg å si noe annet enn det hun eller han faktisk mener. Mennesker med integritet er ærlige og redelige, og skapet tillit. Litt av en catch å finne en sånn kjæreste.

5. Voksen og følsom

En moden kjæreste? Moden er et morsomt ord, som får tanken over på myke avokadoer. Kvinner bryr seg ikke nødvendigvis om betegnelsen, det høres ut som en høflig omformulering av gammel. Men moden er også gjennomtenkt. Altså voksen og fornuftig i motsetning til den middelaldrende hannløven som svinger sine stive hofter på dansegulvet hver lørdag. En god catch er en person som er voksen - og følsom.

6. Vær tålmodig

Ingen er perfekte. Vi gjør dumme, lite gjennomtenkte ting. Tar sjanser, jukser, søler… så står man der og irriterer seg over hva man har gjort. Det som er enda mer irriterende er en kjæreste som fyrer seg opp fordi bilen fikk en liten ripe eller at den tomme melkekartongen har blitt satt tilbake i kjøleskapet. Tar han/hun det imot med strake armer, og er litt tålmodig fordi man faktisk har vært litt uheldig eller klumsete eller har (u)vaner som kunne justeres, ja det hadde jo vært fantastisk.

7. Si noe hyggelig

Beundring og rosende ord varmer. Det kan redde hele dagen hvis den starter med at noen sier noe anerkjennende til deg. Hvertfall hvis det blir sagt når man minst venter det. - Du er alltid så omtenksom - rødt kler deg veldig godt - du lukter så godt… Komplimenter skal være oppriktige, hvorfor skal man ellers si dem? Men er det ikke alltid noe hyggelig å si om noen?

Læs også: 7 grunner til at du kan forelske deg på et splittsekund

8. Ha orden i sakene

Noen mennesker er notorisk ufine og kjører sitt eget løp selv om det ikke passer seg. Andre har sort belte i orden og opprydning og de to typene er en utfordrende match. De fleste setter pris på en viss grad av planlegging og omtanke. Å være den praktiske som kan fikse kjedet på sykkelen når det har hoppet av, og som generelt har kontroll på tingene sine, gir stjerne i boka - så kan vi alltid være spontane senere.

9. Nyt ditt eget selskap

Det ville vært deilig med en kjæreste, men ikke bli desperat. Needy er et banneord når det kommer til dating - de fleste blir skremt bort når man blir overveldet med langstilkede roser på første date. Ta heller et dypt innpust og nyt ditt eget selskap, for da gjør andre det også.

10. Ikke sløs tiden din

Du vet hva du vil ha, så du gidder ikke sløse tiden din med useriøse juleleker. Derfor skriver du en direkte profiltekst og konsentrerer deg om å date sympatiske menn/kvinner. Og hvem vet? Før du får sett deg om, synger du høyt i dusjen og går rundt og smiler uten noen spesiell grunn, fordi du er forelsket - og er noen sin skikkelig gode catch.

Læs også: Derfor er det en god idé at betale for din datingprofil 

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.

Är du redo för kärlek?

Tusentals singlar väntar inne.