Tarvlig eller superman? Gör aldrig de här 5 sakerna på en date

Hur är man maskulin och ridderlig på helt rätt sätt utan att vara genomskinlig eller slå i MeToo-muren? På en date kan du börja med att undvika de här 5 flopparna.

Emma Johannson
Forfatter

Kvinnor vill ha supermän. Superromantiska, superhändiga, superroliga, superälskare. Men inte i överflöd. Det ska finnas en balans. Jämvikt. Han som klappar på rumpan offentligt, eller med en överdriven suck rycker skruvdragaren ur händerna på henne – bort med honom! Han som är uppmärksam och generös? Jadå. Men needy? – Nej tack. Och även om han hellre sitter ner och kissar än står upp, så ska hans feminina sida inte sträcka sig längre än god smak när det kommer till inredning.

Så hur placerar man sig tryggt på grafen mellan tarvlig och superman? Hur är man maskulin och ridderlig utan att falla kort som Don-Draper-go-home eller Ernst Kirchsteiger?

Det är sannerligen inte lätt, men om du ska på date kan du börja med att undvika de här 5 flopparna.

1. Tid, kläder och baksmälla

Om din dejt har behövt vänta på dig för att du inte passat tiden, om du dyker upp och ser ut som en disktrasa man torkat av bilen med, eller – gud nåde dig – är bakfull, så kan du räkna med att du landar närmare tönt än superman. Väldigt mycket närmare. Med det sagt (och du har kommit i tid) så får du lov att vara en liten smula shabby. Inte smutsig, men shabby. Titta på nutidens sexigaste män: Deras dagsgamla skäggstubb är rå på helt rätt sätt. Det gäller t.ex. den tidigare drogmissbrukaren som numera är superstjärnan Robert Downey Jr. – Hugh Jackman eller den spanska tennisspelaren Carlos Alcaraz, som just nu ligger på toppen av världsrankingen.

Läs också: Tar du chansen när den kommer?

2. Obeslutsamhet

– Vad har du lust med? – Ja, vad tycker du? Caffelatte? Cappuccino? Vin? Rött eller vitt? Eeeerm... Vissa människor är kroniskt velande. Supermän skulle aldrig tveka över att fatta ett beslut, särskilt inte något så obetydligt som en kopp kaffe. Det är bara att konstatera att handlingskraft är mer oemotståndligt än den flackande blicken och närmast förlamande kroppsspråket som mannen kan få när han försöker undvika att fatta beslut. Singla slant och gå vidare!

3. Ful i mun och skrytsam

Fult språk kan vara för mycket. Det kan vara en strid ström av f****n’ okultiverade svordomar. Det kan också vara att tala illa om någon. T.ex. genom att kommentera förbipasserande i nedsättande ton och vara nedlåtande mot servicepersonalen. Det är bara töntar som måste sätta sig över andra människor. En riktig superman är inte heller skrytsam. Lois Lane hade aldrig fallit för Clark Kent om han kom instaplandes på Daily Planet och skröt om att han kunde flyga! Eller jo – det hade hon kanske gjort, men skryt är så tröttsamt. Och ibland lite komiskt. Men mest tröttsamt.

Läs också: Därför ska du hitta någon att fläta fingrarna med

4. Den otilltalande avundsjukan

Alla känner vi ett litet stick av avundsjuka då och då. Det är nästan oundvikligt, men du ska låta bli att visa det om du känner hur det vidriga, gröna monstret håller på att övervinna din själ – eller bara ditt goda humör. Om du håller dig helt cool och tillbakalutad när hennes Herkules till expartner träder in på scenen som en riddare i skinande rustning (eller stiger ur sin Audi E-tron) så osar det trots allt självsäkerhet om dig. Tecken på avundsjuka däremot... Ja, det säger motsatsen: Brist på självsäkerhet. Undvik samtidigt att locka fram avundsjuka från din date genom att distraheras av (och du ska ABSOLUT inte kommentera) andra kvinnor. Då blir det troligtvis din date som drabbas av otilltalande känslor, men du kan räkna med att det är du som blir syndaren. Du kommer i vart fall inte bli supermannen.

5. Bli inte sur

När är man för mjuk och när är man för macho, och när riskerar man att stöta in i MeToo-muren? Med debatten om samtycke relaterat till sex och rätten att säga ifrån, vilket självfallet är en bra sak, så har impulsiviteten kommit i kläm (ursäkta ordvalet). Om du är en gammalmodig typ som går på jakt för att fälla ditt byte – och få kvinnor i säng, då är du helt omodern. På gränsen till utrotningshotad. Du kanske tycker det hela är tramsigt, men du måste faktiskt dämpa dig. Ta det bara lugnt och ha roligt. Ta det inte personligt om din dejt inte hoppar i säng med dig, om du nu hade fått intrycket av att det var på väg dit, eller hoppades att ni skulle hamna där. Det är töntigt att bli sur eller sårad över det. Om du däremot följer henne hem, eller en bit på vägen, så kommer du upp några steg på superman-grafen.

Läs också: 11 värdefulla råd som gör dig mer attraktiv på första dejten

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.