Stor checklista: Är du redo för en partner?

7 enkla frågor! Ställ dem till dig själv, gör dig redo för att dejta online och öka dina chanser för att möta rätt person.

Emma Johannson
Forfatter

#1 Tycker jag om att vara ensam?

Nej, kanske inte. Livet skulle vara så mycket bättre om du hade någon att dela det med. Det är ju därför du läser det här. Men om du huvudsakligen letar efter en partner för att bli av med ensamheten så är det långt ifrån säkert att du hittar den rätta. Du haffar troligtvis tag i den första du ser, vilket inte nödvändigtvis måste vara den bästa. Buddhisterna säger att man endast kan hitta lycka när den kommer inifrån. Det hjälper alltså inte om du jagar lyckan i någon annan, och en ny partner kan inte lyfta upp dig till sjunde himmeln om du inte själv tar ansvar för din trivsel, ditt välmående och ditt liv. Singellivet ger dig frihet så ta vara på möjligheterna. Hitta glädjen och därefter kärleken.

Läs också: Drömmer du om någon att dela resten av livet med?

#2 Är jag fri från mitt gamla förhållande?

Finns fortfarande ditt ex i ditt liv och träffas ni då och då? Nej, ni är inte tillsammans längre men du släpper ändå allt du har för handen och rensar i kalendern så fort hen behöver en tjänst eller vill träffa dig. Om du vill gå vidare och ge ny kärlek chansen så är det nu du ska överväga att bryta helt. Detta förutsätter självfallet att ni inte har barn tillsammans, för det är ju något helt annat. Men fram tills dess att du med säkerhet kan säga att ditt gamla förhållande är helt slut så kommer det vara svårt att ge en ny person din odelade uppmärksamhet.

#3 Är jag redo för att göra uppoffringar?

Du har dina fasta rutiner, du gör saker på ett bestämt sätt – ingen blandar sig i hur du spenderar din tid. Med en partner kommer kompromisser som visar sig på allvar efter de första månadernas eufori och förälskelse. Är du redo för att uppoffra friheten att kunna gör precis vad du vill när du vill? Har du plats i ditt liv för partnerns familj, vänner, husdjur, intressen och prioriteter, som allesammans kommer bli en del av din vardag? Detta är nämligen viktigt för att du och din kommande partner ska kunna bygga broar mellan era liv – och inte murar.

#4 Har jag förberett mig?

Det finns alltid en viss spänning med att gå på date. Tänder vi på varandra? Blir det ens intressant? Det finns mycket du kan göra för att din date ska bli lyckad – oavsett om det finns partnerpotential och hjärtklappningar i dejten eller inte. Du kan t.ex. ställa bra frågor som håller igång samtalet. Då lär ni känna varandra bättre: Vad är den bästa presenten du någonsin har fått (eller gett till någon)? Vilken är din värdefullaste ägodel (ditt munspel, din iPhone, din marrockanska matta)? Vilket är ditt kärleksspråk (ord, samvaro, fysisk beröring, praktisk hjälp eller ger du gåvor)? Lyssna och ställ följdfrågor, och var själv beredd på att svara.

Läs också: 12 tips som gör dig (betydligt mer) eftertraktad

#5 Kan jag se helheten utan att fastna i detaljer?

De flesta av oss har en drömbild av den man eller kvinna som ska dyka upp och ta oss med storm. Utseende, karaktärsdrag, intelligens, sexappeal, social status. Vi ser allt möjligt framför oss. De flesta av oss möter dock inte någon som uppfyller alla våra drömmar, och det är sällan som allt med en annan människa tilltalar oss. Det är faktiskt sällan som majoriteten av en annan persons drag gör det. Men vi kan inte förändra människor hipp som happ, så är du beredd att förbise de små bristerna? Och när är de små brister och när är de stora? Är det när hen smaskar? Snarkar? Inte är lång eller smal eller politiskt engagerad? Att utgå från att du kan förändra den andra efter ditt tycke är en dödfödd strategi. Särskilt när det kommer till längd. Och särskilt när det kommer till resten också!

#6 Har jag checkat av min bucket list som singel?

Tillvaron förändras när man får en partner. Förhoppningsvis till det bättre. Men finns det något i ditt singelliv som du fortfarande vill göra eller uppleva? Något viktigt? En särskild sportprestation som du vill genomföra, en resa, eller ja, vilket mål som helst som du drömmer om? Om du vill lära dig att flyga hangglider är det nog bra att genomföra detta innan du får en partner som övertalar dig att inte göra det för att hen blir livrädd av blotta tanken – eller när pengarna istället ska gå till en kontantinsats för er lägenhet eller bebiskläder. Om du har en känsla av att du inte har levt färdigt ditt liv ännu så kommer den känslan att förfölja dig. Du blir också en betydligt mer attraktiv och spännande date/partner när du följer dina drömmar.

#7 Handen på hjärtat, är jag redo?

Onlinedating kan verka helt omöjligt – ändlöst bläddrande, tillfälliga dejter som snabbt glöms bort. På justkiss.se har vi med vår unika matchmaker fokuserat på att din onlinedating ska resultera i rätt matchningar som leder till ett långvarigt och lyckligt förhållande. Det här är en sida för seriösa singlar som vill ha seriösa förhållanden, och handen på hjärtat: Är du redo? Att önska sig en partner är inte samma sak som att vara redo för att hitta en. Hur klichéaktigt det än låter så måste du älska dig själv först. Ta ansvar för din egen lycka. Har du en positiv inställning till dina dejter? Är du öppen och ärlig, och vet du var dina gränser går? Klarar du av att avsluta en dejt som inte klickade på ett moget sätt och avskriva den som "en erfarenhet rikare" (istället för att känna hopplöshet)? På så sätt blir det nämligen roligare att träffa nya människor, och därigenom träffa den rätta.

Läs också: Därför är det en bra idé att betala för din dejtingprofil 💕

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.