Så ser dina chanser att hitta någon ut efter corona

Vad tror du kommer hända när vi inte längre måste sitta dolda bakom munskydd och hålla alla våra möten digitalt? Våra lyckohormoner bubblar över och då ska vi ut och leva (kärleks) livet.

Emma Johannson
Forfatter

Det finns allt det som vi hade kunnat ha gjort: Dejtat på operan, på biografen, suttit nära varandra och njutit av en härlig kram. Och sen finns det allt det som vi har gjort. Isolerat oss, träffats på avstånd och badat i handsprit. En oskyldig kyss betraktas på samma sätt som oskyddat sex – väldigt riskabelt. Men sen finns det också allt det som vi ska göra, och ser fram emot att göra, när vi är fria från pandemins strypgrepp.

Vi människor är nämligen sociala varelser. Vi är inte gjorda för att leva isolerade från varandra, och detta har otaliga studier bevisat.

Läs också: Är du uttråkad eller tillfreds som singel?

Lycka och lättnad

Vem kommer inte känna en lättnad när vi inte längre måste undvika allting? Att gå ut, att stå för nära andra, gå på restauranger och i butiker? Och vem kommer inte känna sig lycklig över att ha någon att gå ut med under sommaren, istället för att hålla sig på behörigt avstånd eller inte träffas alls. Dating blir helt klart enklare och roligare när världen öppnar upp igen.

Nystart

Coronan överrumplade oss och satte oss i ett slags chock: Va?!? Smittorisk, restriktioner? Det kändes overkligt. Men kriser kan leda till att vi får en ny bild av oss själva eftersom våra liv sätts i ett nytt perspektiv. De kan ruska om oss och påminna oss om att vi ska göra det bästa av tillvaron. Många kommer vilja få en nystart, och det är väl en ypperlig anledning till varför man ska gå på date?

Hitta den rätta

Under ett helt års tid har vi huvudsakligen dejtat digitalt. Vi har spenderat så otroligt mycket tid framför en skärm! Och de flesta av oss har också varit mer försiktiga och selektiva innan vi gått ut och träffat någon. Men har vi också nyttjat tiden och förbättrat profilen? Har vi noga tänkt igenom vilka värderingar som är viktiga hos en ny potentiell partner? Det kommer i så fall göra det enklare att välja rätt dejt, och ökar därmed chansen för att vi hittar den rätta.

Fler att tillgå

När sommaren är på väg, kommer våra lyckohormoner bubbla över då vi åter kan ge oss ut i det verkliga livet. Allt fler kommer vara redo för att gå plus på kärlekskontot, och till skillnad från lotto där dina chanser till vinst är näst intill obefintliga oavsett hur många lotter du köper, så stiger ju dina chanser att hitta någon du tycker om när det finns fler datingprofiler att tillgå. Så varför inte ge det ett försök?

Läs också: Därför är det en bra idé att betala för din dejtingprofil

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.