Så dejtar du någon som har varit singel riktigt länge

Var försiktigt med att gå för hårt på en man eller kvinna som har levt själv länge. Du riskerar att de skakar bort dig, som när en hund skakar bort sand från pälsen.

Emma Johannson
Forfatter

Alla vet att det är en stor omställning att gå från singel till dubbel. En härlig omställning. Helt vidunderligt härlig faktiskt. Men om mannen eller kvinnan som du dejtar just nu har varit singel väldigt länge så kan det också vara något av en balansgång. Precis när du tror att du är säker så faller allt i stöpet.

Människor som länge har levt ensamma är vana vid att vara självständiga, och de behöver generellt sett mer tid och plats innan de kan engagera sig. Det kan handla om känslor, men det kan också bara handla om vanor. Han eller hon är inte van vid att ha folk omkring sig, så var försiktig med att planera, förvänta – tja, på det stora hela att ta för mycket plats. Du riskerar att bli uppfattad som klängig och din dejt kommer att skaka av sig dig som en hund skakar sand ur pälsen.

Läs också: 11 värdefulla råd som gör dig mer attraktiv på första dejten

Detta är så klart en grov generalisering, men om du vill ha några tips för hur du dejtar någon som varit singel riktigt länge så kommer de här:

Låg växel

Bara för att man har varit singel länge så betyder inte det att blixten inte kan slå ner, eller att man inte har lust att engagera sig. Men det är logiskt att man startar sin dejting i låg växel. Det engelska ordspråket better safe than sorry kan skrivas om till better single than sorry! Man är hellre ensam under täcket än att ge sig ut i något som kan sluta i besvikelse, som är besvärligt eller pinsamt. Du måste övertyga personen om att du förtjänar hens tillit, och det kan ta lite tid.

Reserverad flört

Om människor har varit ensamma länge så kastar de troligtvis inte sig ut i en vild flört hur som helst. De håller garden uppe och har inte tänkt sig att satsa allt förrän de känner sig helt trygga. Det är självklart inte samma sak som att de inte är mottagliga för lite flörtande och uppvaktande. Det behöver inte gå så snabbt bara.

Försök att inte styra för mycket

Det finns många sätt att vara singel på. Vissa känner sig ensamma, andra slår sig loss och är vilt promiskuösa, och andra är helt tillfreds och njuter av friheten att kunna göra precis vad de vill. Det kan vara lätt att glömma att man plötsligt ska vara hälften av ett set, och därför måste man stämma av med den andra innan man bokar in saker i kalendern. Det gäller också att förhållade sig till avtal som den andra har sagt ja till på bådas vägnar. Försök att inte styra. Låt din dejt bestämma takten. Om du har bjudit med personen till något så låter du honom/henne välja nästa plats.

Läs också: Hjärtesorg? Håll tummarna för att du aldrig gör de här 10 galna sakerna

Små pauser

Din dejt kan behöva dra sig undan ibland. Han eller hon är inte van vid att dela alla sina tankar med någon, och därav kan det vara klokt att ge plats till pauser utan att det ska bli en för stor uppoffring. Du kan ju vara helt öppen och förklara att du inte har tänkt dig att vänta i all evighet. Men ta det inte personligt. Om han/hon har sagt ja till att träffa dig mer än en gång så är hen säkert förtjust i dig. Om det uppstår pauser när ni varit oeniga i något så kan det dock bli lite stelt. Singlar är fria från de diskussioner som uppstår i parförhållanden, så det kan vara svårt att väga sina ord med omsorg.

Tackar nej till hjälp

Om man sitter inne på all kunskap och har verktygen i beredskap, eller har starka nypor när locket på burken ska av, så kan det vara svårt att förstå att han eller hon avvisar erbjudanden om hjälp. Men återigen: han/hon är van vid att klara av allt själv. Så nästa gång något ska fixas kanske du bara ska göra det? Och påminn dig själv om att din date inte behöver dig. Han eller hon har valt dig.

Läs också: 7 tips som gör att din date längtar efter att träffa dig igen

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.