Från november-hat till november-glad

Känner du till skämtet om att året har 14 månader? – Jo, för november känns så lång att den räknas som tre! Men stearinljussäsongen är perfekt för heta dejts. Här är 12 idéer som piggar upp november – och dig.

Emma Johannson
Forfatter

Hur många månader går det på ett år? Jo det finns ju 14 stycken: januari, februari, mars, april, maj, juni, juli, augusti, september, oktober, november-november-november, december… November känns lång (den är i själva verket en dag kortare än både oktober och december) och mörk (inte lika mörk som december, men julstämningen har inte riktigt kommit igång ännu).

November är trist och saknar röda dagar, och inte ens den tidiga snön, som förr kunde lysa upp tillvaron, kan man räkna med längre. Men november är också stearinljussäsongen, inomhusmyssäsongen, gå-på-bar-och-dricka-något-värmande-säsongen... Med andra ord så är månaden perfekt för nätdating. För det första så kan man lika gärna stanna inne och blunda för ruskvädret utanför och utforska profilerna på skärmen. För det andra... Nå ja, om man har en hot date så f*** vädret!

Här kommer 12 idéer som piffar upp dig och din novemberdating.

De romantiska

 1. Ät eller laga en mysig middag tillsammans, tänd levande ljus och sätt på lite skön musik. Om det känns för överväldigande att laga en hel måltid så kan knapriga chips och flådiga cocktails göra jobbet.

 2. Boka tid på ett lyxigt spa och njut av t.ex. massage, aromaterapi, bastubad och jacuzzi tillsammans. När du skämmer bort dig själv glömmer du allt om mörkret och kylan!

 3. Eller så kan man ge november på nosen och anordna en champagnepicknick på stranden med brasa?

De sparsamma

Apropås stranden – vem har sagt att en date måste vara förknippad med dyra utgifter? Man kan få till en bra date på låg budget också, det finns många muséer som har fri entré – kanske inte varje dag, men åtminstone någon dag i veckan.

 1. Gå på promenad i en vacker park (en slottspark, botanisk trädgård, djurpark...) och ta med eget kaffe i termos.

 2. Besök en mäktig byggnad, t.ex. en fyr eller kyrka. Var turist i din hemstad. Man får till bra samtal när man promenerar – oftast bättre än när man sitter på något inneställe där ljudvolymen är helt för hög.

 3. Njut av en solnedgång om du kan. Vid den här tiden på året går solen ner runt kl. 16.

Läs också: Sant eller falskt? Vad tycker du om dessa 6 kärleksklischéerna?

De lekfulla

Är du en tävlingsmänniska som älskar en bra kamp? Ska livet vara en lek? Det finns många möjligheter att kombinera en date med en underhållande lek. Vem vet, en rolig match kanske är vägen till den perfekta dejten...?

 1. Brädspel, pussel eller tärningsspel är underhållande, oavsett om det gäller ett gravallvarligt parti schack eller en tramsig yaztyomgång.

 2. Om man vill röra på sig är skridskobanan inte helt fel. Om man inte är som Bambi på is så är det ganska romantiskt, men om man redan på förhand kan se sig själv rulta runt på isen med blåmärken och uppskrapade knän, ja då finns det andra möjligheter: Bowling, minigolf inomhus, shuffleboard...

 3. Att prova på något nytt för första gången skapar lätt samhörighet med personen som man gör det med. Det kan vara att rida eller dansa, eller en timme på gokartbanan.

Läs också: Är vi ett par eller?

De våghalsiga

Ska det vara lite farligt så att pulsen går upp och modet utmanas? För vissa är en dejt i sig själv ett adrenalinpåslag, för andra så blir en date inte på riktigt förrän man introducerar ett extra mått av spänning.

 1. Höjdskräcken kan utmanas på en klättervägg eller med "high roping", vilket är som sommarens trädklättring fast inomhus. "Svindlande höjder" är titeln på Emily Brontës berömda kärleksroman. Det hade också kunnat vara titeln på en date på toppen av Tornberget.

 2. Dining in the dark är för många en gränsöverskridande upplevelse där man njuter av en utsökt middag i totalt mörker. Att göra det med en ny date gör upplevelsen ännu mer gränsöverskridande, så varför inte? Dinner – eller dining in the dark, kan bokas på olika ställen i landet. Google is your friend!

 3. Träffa mitt i prick genom att bjuda in din date till skjutbanan. Det finns platser där man kan skjuta med en äkta Colt-pistol eller Smith & Wesson-revolver, eller till och med en Magnum från Dirty Harry. Det sker givetvis under trygga förhållanden med specialutbildade instruktörer.

Oavsett om det slutar med att du utforskar profilerna och skriver några ord till någon av dem, eller om du får en date under ett paraply eller över ett parti Backgammon, så kommer nätdating att hjälpa dig bli fri från ditt november-hat och göra dig med november-glad. Med lite tur så kan det hända att du önskar dig ännu fler långa, mörka nätter...

Läs också: Därför är det en bra idé att betala för din datingprofil

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.