Faller kvinnor för hårda killar bara för att allt förbjudet är frestande?

Vad är det för fel på en pålitlig man med hyffs? Ingenting! Förrän där står den oförsiktiga alfahanen som osar av passion och självsäkerhet. Men varför dras kvinnor mer till honom? Ja, det kan man fråga sig.

Emma Johannson
Forfatter

Vad är det med den oförsiktiga mannen som är sprängfylld med testosteron, risktagande och självsäkerhet? Varför kan alfatyper som Vin Diesel, Mikael Persbrandt och Johnny Depp vara mer attraktiva än en helt igenom pålitlig och stabil kille med hyffs och ordning på livet? Varför faller kvinnorna för oslipade bad boys? Det kan man fråga sig.

Det finns många goda bud. Här hittar du sju av dem:

1. Spänningen stiger

Den pirriga bad-boy-auran kommer med en hög halt testosteron. Det manliga könshormonet spelar roll i förhållande till kropp, muskelmassa och sexdrift. Och ju högre drift, desto mer självsäkerhet. Med självsäkerheten stiger också risktagandet, så spänningen blir i alla lägen högre när du är med honom. Nu är det naturligtvis inte så att alla män med hög testosteronhalt beter sig som bad boys, men typiskt för dem är att de snabbt tar chansen att få uppleva något nytt.

2. Smittande image

Det ger ett visst renommé att dejta honom. Den kvinna som följer med honom måste ju vara något speciellt, eller hur? Och vad säger det egentligen? Att hon är vild? Att ni kan festa hela natten utan att stupa? Att hon blir inspanad? Otroligt sexig? Eller allt på en och samma gång? Den oslipade imagen smittar av sig.

3. Stabilitet känns otryggt

Om det förflutna har varit ostabilt kan man vara van vid att deala med drama och otrygghet. Det känns bekant och helt normalt att leva i ovissheten. Och där kan också finnas en förvrängd självbild: Förtjänar jag ens allt det som en lugn och pålitlig man kan erbjuda?

Läs också: Tar du chansen när den kommer?

4. Allt förbjudet är frestande

Är ALLT som är förbjudet också frestande? Choklad, chips, bacardi breezers, foie gras, powershopping... bad boys...? Han är tilltalande, och han kanske inte är en bättre älskare än... Nå ja, än många andra? Det kunde ha varit värre...

5. För att komma över exen

Det kanske inte är världens bästa motiv, men är det inte roligare att gå ut och ge full gas än att sitta hemma och kuckilura med ett tungt hjärta? Kanske kan man ge en glirnig till han som försvann genom att lägga upp några bilder i alfahanens sällskap? Nej, det är inte säkert att det är den bästa och hälsosammaste lösningen, men visst känns det lite bra.

Läs också: Därför ska du hitta någon att fläta fingrarna med

6. Ha skoj med utgångsdatum

Livet har varit enformigt tillräckligt länge, något ska hända och det finns något befriande med honom. Han utstrålar drama och riskvillighet, och tillsammans med honom behöver man inte vara fin och ordentlig. Bara under en stund. Förhållanden med bad boys har i regel ett utgångsdatum.

7. Han måste tämjas

Många kvinnor attraheras av tanken på att tämja honom: Honom ska jag allt fixa till! De tror att om de bara har tålamod så kommer han att ändra på sig. När han inser vilken tur han har så kommer han göra allt för att vinna din gunst. Frågan är vem som får vem utan att bränna sig?

Läs också: 7 tips som gör att din date längtar efter att träffa dig igen

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.