Det här ska du veta om du är dålig på att flörta på internet

Flörtar du också över tangentbordet? En trevlig flört är den snabbaste vägen till en supertrevlig date.

Emma Johannson
Forfatter

Flört är trevlig kommunikation mellan två människor. Ett lekande, kivande och ofta gemytligt sätt att skapa kontakt med hjälp av ögonkontakt, en fräck anmärkning, en lätt beröring. Men hur kan vi bemästra flörtandets konst om vi bara skriver med varandra? Kan man flörta över tangentbordet? Ja, det kan man faktiskt. Det kan faktiskt vara lätt som en plätt. Och en trevlig flört online kan vara den snabbaste vägen till en trevlig date.

Skriv kort och enkelt

Om du inte är van vid att skriva, om du måste ta modet till dig innan du sätter fingrarna på tangenterna, då kommer du säkert bli glad av att höra att kort och enkelt är betydligt bättre än långa smörerier. Corona tar upp så stor del av vår uppmärksamhet, men att prata om det eller andra orosmoment skapar sällan bra "vibes" mot en spännande och sexig ton. Var positiv och lite rolig. Det är lättare sagt än gjort när personen du skriver med inte kan se glimten i dina ögon eller höra ditt tonfall. Det är t.ex. väldigt enkelt att missförstå ironi i skrift. Men skriv kort och enkelt i början – då kommer meddelandena, och samtalen, att bli längre med tiden om ni klickar med varandra.

Läs också: Så pratar du dig in i din dates hjärta

Ställ bra frågor

När du ställer bra och relevanta frågor så visar det att du är intresserad. Frågorna har en undersökande karaktär: Hur, varför... Eller så kan du be om ett råd: Vilka serier håller dig vaken om nätterna? De kan också innehålla dolda komplimanger – lägger du mycket tid på gymmet? Det finns ju självfallet också en mer direkt approach som inte kräver så många finesser: Vad säger du, ska vi ses någon dag?

Referera till er date

Har ni redan träffat varandra? Skriv och hänvisa till er date: Jag kan inte minnas sist jag hade en så fin kväll. Vissa människor är lite reserverade och tar gärna inte det "första steget" när det kommer till att föreslå en ny date. Många är nervösa inför att verka för ivriga, men om du verkligen vill träffa din date igen så ska du definitivt inte hålla låg profil. Med en lätt och munter ton kan du berätta att du gärna vill fortsätta träffas utan att verka för påträngande. Ska vi upprepa succén? Har du tid i kalendern för att ses, för i så fall rensar jag upp i min...

Läs också: Den här färgen höjer din sexappeal

Sex och emojis

En bra flört har sexiga undertoner utan att vara för sliskigt. Män flörtar typiskt sett mer målinriktat än kvinnor för att få sex, men eftersom flörtande är ett förpliktelselöst sätt att skapa kontakt på så ska man inte framstå som farlig eller hotfull. Man kan gärna skriva något som får tankarna att pirra, men detta är en hårfin balans och det kan lätt gå snett och släcka ner en bra förbindelse innan den ens har uppstått. Emojis kan användas för att skicka flörtiga meddelanden, men alla vet inte hur symboliken ska tolkas och missförstånd är vanliga. Det som skulle ha varit en varm och trevlig hälsning uppfattas som en pinsam och platt uppmaning till sex. Men det finns så klart vissa säkra kort, om du nu har svårt att hitta orden. 😍🍸🍸?

Läs också: Därför är det en bra idé att betala för din dejtingprofil

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.