Därför attraheras kvinnor till män med hundar

Vov vov wau!! Om du är man och har en hund så kommer du lättare i kontakt med kvinnor än om du strosar runt utan en charmerande fyrbent wingman. Vill du veta varför?

Emma Johannson
Forfatter

Har en man med en hund lättare att få en kvinnas telefonnummer än en man utan en hund? Ja, det har han. Och det finns betydligt fler fördelar som människans bästa vän banar vägen för när det kommer till att attrahera kvinnor.

Läs också: 10 tjejsaker som får män att drömma sig bort

Två franska psykologer gjorde för några år sedan ett litet experiment. De bad en 20-årig man att stanna olika kvinnor på gatan. Killen såg bra ut och var neutralt klädd i jeans och t-shirt. Han skulle presentera sig själv och säga att han tyckte kvinnan var vacker, och därefter fråga om han kunde få hennes nummer och bjuda på en drink lite senare. Ungefär 9 procent av kvinnorna han frågade gav sitt telefonnummer. Men sen gav psykologerna honom en hund, och vips så steg intresset till över 28 procent. Det är tre gånger högre framgång.

Vilken gullig hund du har

Men även utan att vara med i ett franskt experiment och bjuda på drinkar så kommer man lätt i kontakt med andra när man har en hund med sig. Det är nämligen helt legitimt att kommentera en hund. "Vilken söt hund du har" är något en helt främmande person kan säga till en hundägare. Men vad säger man till en främmande som inte har en hund med sig? "Fint väder idag"? Och vad gör man om det inte ens är det?

Läs också: Är du redo för en vårförälskelse?

Social och vänlig

Hunden är alltså en universalnyckel om man vill starta ett samtal, och den bidrar i sig själv till vidare kommunikation. Den luktar på andra hundar den stöter på och helt plötsligt står ägarna insnörade i varandra och måste komma på något att säga. Det kan vara en utmaning som dikteras av människors sociala kompetens.

Det finns forskning som styrker att vi människor är mer hjälpsamma och engagerade mot andra när de har en hund med sig. Vi uppfattar (med vissa undantag) hundägare som vänliga, och en internationell datingtjänst gjorde följande undersökning bland sina användare: Fick de mer uppmärksamhet om de hade husdjur? Intressant nog så fick de mer uppmärksamhet, och hundar hade betydligt högre attraktionskraft än katter. Särskilt hos män.

Läs också: Han säger att han älskar dig – men är det en lögn?

Visar på ansvarstagande

När man har en hund så vet man att ens egna behov ibland kommer åt sidan till fördel för hundens. En hund kräver tålamod. Den ska tränas, luftas och lekas med. Som valp kan den hitta på otyg som att tugga sönder skor. Man måste utgå från att en man med hund har detta tålamod och att han generellt sett är ansvarstagande och kapabel att göra åtaganden. Det är den typen av egenskaper som kvinnor sätter pris på hos en partner – för att inte tala om potentiella pappor till framtida barn. Men även om man inte börjat tänka på att bilda familj ännu så är omsorgsfullhet attraktivt.

Frisk, tränad och uthållig

Risken för stress, depression och hjärtrelaterade sjukdomar minskar när det finns en hund i huset. Det hänger ihop med att man som hundägare måste gå ut varje dag, så frisk luft och motion blir en del av vardagen. Mannen med hunden är fysiskt aktiv och håller sig med stor sannolikhet frisk och vältränad – och uthållig. Och de flesta kvinnor tycker att energiska män rankar högre än soffpotatisar. Både i det dagliga och nattliga livet.

Läs också: Därför är det en god idé att betala för din datingprofil

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.