Så får du henne på gott humör på er första date

Du kan betala för hennes drink, du kan flirta, visa henne hur attraherad du är, eller se ut som Hugh Jackman – allt detta trumfas av ett bombsäkert drag: Få henne att skratta!

Emma Johannson
Forfatter

"Om du kan få en kvinna att le så kan du få henne att göra allt", påstod världens största sexsymbol, Marilyn Monroe, och hon hade gott om expertis inom närkontakt mellan män och kvinnor.

Flera teorier ger henne medhåll. Bl.a. att humor signalerar äkta intresse från mannens sida – och det indikerar dessutom att han har goda gener (och att han därmed är en god kandidat för framtida barn).

Ett gott skratt för människor närmare varandra och trumfar de flesta tecken på välstånd och snygga looks. Du kan alltså betala för hennes drink, flirta så det ryker om det eller se ut som en filmstjärna... För att attrahera henne kan du också välja att göra henne på gott humör.

Men hur lyckas man få kvinnan att skratta? Vissa tycker att blotta tanken känns skrämmande, att uppgiften blir än mer omöjlig. Man kan ju inte bestämma sig för att vara rolig bara så där? Men jo, varför inte? Och man kan dessutom öva.

Berätta en galen historia

En god historia behöver som utgångspunkt inte vara rolig. Den kan vara grotesk, befängd, galen... En dansk skådespelare och satiriker Frederik Cilius skrev nynligen ett inlägg på Facebook om horribel service i samband med en flygresa från Italien. Allt gick åt helvete – och hans inlägg blev viralt. Varför det? För att hans berättelser om förseningar, inställda avgångar, omdirigeringar, extrautgifter och frustration först och främst var... roliga!

Läs också: Vad kvinnor egentligen menar när de säger...

Godmodigt retande

God humor är inte att göra narr av andra. Det har motsatt effekt och kan få dig att framstå som frånstötande. Godmodigt retande lyfter däremot stämningen. Den danska skådespelaren och satirikern Preben Kristensen har gjort många parodier på berömda personer. Han sa en gång att han inte kunde göra karikatyr på någon som han inte tyckte om. När man retas så måste hjärtat sitta på rätt plats.

Fråga loss

Försök inte att lära dig skämt utantill om det inte faller dig naturligt in att berätta vitsigheter. Du behöver ju inte vara rolig oavbrutet. En väg fram är att ställa frågor som kan ge upphov till skämtsamma svar. Till exempel: Vad är ditt värsta köp eller din märkligaste semester? Har du någonsin skickat ett sms till fel person? Missöden tenderar att bli underhållande med tiden.

Självironi och sarkasm

Människor som kan vara självironiska är avväpnande. När det vitsiga och pinsamma pekar tillbaka på berättaren så kommer de flesta av oss att skratta och slappna av: Här finns det uppenbarligen en som inte tar sig själv på så stort allvar. Sarkasm däremot är svårare och kan vara ett tveeggat svärd. Alla förstår inte att en spydig anmärkning är tänkt att vara rolig.

Överraskningar

På en ny date är oförutsägbarheten närmast ett villkor: Har vi bra samtal ihop? Lever vi upp till varandras förväntningar? Tycker vi om varandra? Att skratta ihop tar bort stress och upprätthåller en lätt ton och atmosfär. Överraska henne genom att t.ex. bjuda på en ovanlig date (det kunde vara roligt att gå på standup).

Det finns ingen försäkran om att hon förälskar sig i dig, men hon kommer bli på gott humör och tycka om dig. Alla gillar att vara på gott humör.

Läs också: 10 smarta sätt att attrahera din drömkvinna på

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.