Därför är det en bra idé att betala för din dejtingprofil

När du bestämt dig för att hitta kärleken vill du helst lyckas med uppgiften. Dina chanser att lyckas ökar markant om du betalar för en dejtingprofil eftersom du därmed snabbare kommer i kontakt med andra som också tar dejting på allvar, och det finns även andra uppenbara fördelar.

Emma Johannson
Forfatter

Även om ditt ekonomiska sinne uppmanar dig till att betala så lite som möjligt för så mycket som möjligt så finns det tillfällen då det kan vara klokt att spendera lite extra. Ett av dessa tillfällen kan vara när du drömmer om att hitta en underbar person att dela livet med. Samtidigt vill du inte slösa bort en massa tid på likgiltiga flirtar och dåliga matchningar, eller behöva vada igenom ett träsk av negativ energi och känslor. När du betalar för din dejtingprofil ökar du chansen att du hittar den rätta:

1. Tar bort de oseriösa

Betalande medlemmar betyder seriositet. De som bara letar efter snabba, förpliktelselösa möten brukar sällan betala för en profil. När du har betalt för tjänsten kan du alltså göra en kvalificerad sökning bland medlemmar som liksom dig är seriösa när det kommer till att hitta en partner.

Att investera pengar i sin dejtingprofil är ett tecken på att man gärna också investerar sin tid och sina känslor. Du undviker att behöva förhålla dig till ”jag letar faktiskt inte efter en partner, tittar bara runt ...”-typerna – och kan istället fokusera på att skriva med – och dejta – människor som faktiskt vill hitta något långvarigt. Samtidigt framstår du också som seriös jämfört med andra singlar där ute.

”Om du har en betald profil optimerar du chanserna för att hitta den rätta – och sparar tid och energi på likgiltiga samtal och falska profiler”

2. Uppdaterad profil

När du kommer i kontakt med en betalande singel kan du utgå från att profilen ger rätt bild av hen. De människor som betalar för att vara medlemmar kommer se till att deras profil är uppdaterad i betydligt högre grad än gratismedlemmar. De tar nämligen dejting på allvar, och vet att de får en dålig utgångspunkt om de lägger upp ungdomsbilder (eller andra bilder som inte speglar verkligheten).

Läs också: 5 tips till dig som saknar en partner

3. Du får svar

Du har kanske redan försökt skriva till någon utan att ha fått ett svar? Eller upplevt ghosting? Att en person plötsligt bara slutar skriva mitt i en dialog som annars gick väldigt bra?! Det är otroligt irriterande och kan göra att man känner sig sårad.

”Du slipper i hög grad den obehagliga känslan av att bli avvisad”

Många har dessvärre hamnat där. Men de personer som betalar för sin dejtingprofil, och därmed har ett mer målinriktat tillvägagångssätt till att möta nya människor, kommer sällan låta bli att svara dig. Du slipper därför i hög grad den obehagliga känslan av att bli avvisad när du spenderat tid på att prata med en person.

4. Dynamik och aktivitet

Ett medlemskap på en dejtingprofil betalas generellt sett månadsvis. Detta gäller också för justkiss.se – vilket innebär att medlemmarna är mer aktiva och engagerade för att få ut så mycket som möjligt från deras investering. Du undviker alltså att stöta på typen som bara är sporadiskt aktiv när hen vill ha lite kul. Det skapar goda förutsättningar för dynamik och ett förnuftigt aktivitetsflöde.


Om du har en betald profil optimerar du alltså chanserna för att hitta den rätta, och du sparar tid och energi på likgiltiga samtal och personer som bara hänger på nätet för att de är uttråkade. Det är också värt att komma ihåg att dejting kostar pengar i det verkliga livet: transport, kaffe, drinkar och kanske en och annan middag.

Pengarna du investerar i en betald profil tjänar du alltså snabbt igen när du slipper göra din research i det verkliga livet, och därmed inte behöver köpa 25 café latte för 45 kr styck. Ibland uppstår dessutom en riktig lyckoträff: tänk om du bara behöver köpa en enda latte?

Vi önskar dig lycka till med kärleksjakten. Det kommer säkert gå bra ska du se.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.