7 viktiga minnesregler om du vill kamma hem en kändis

Har du någonsin dagdrömt om att dejta en kändis och känna hur folk runt omkring er tittar när ni går arm i arm genom stan? Om det ens är möjligt att få vara i fred från alla beundrare och fans, det vill säga...

Emma Johannson
Forfatter

En trevlig dagdröm – att dejta en kändis och bli ihop, gå arm i arm genom stan medan folk vänder sig om efter er. – Hallå var inte det där...?

För vissa går drömmen i uppfyllelse. De flesta berömda människor, konstnärer, politiker, idrottare, har nämligen inte en berömd partner. Frågan är hur man ska lyckas få en kändis på fall hela vägen från stjärnhimlen?

1. Matcha professionellt

Du måste vara i närheten. Du ska röra dig i samma kretsar – och där kan du hamna om du jobbar i samma bransch som kändisen. Det betyder nödvändigtvis inte att du ska söka in på teaterskola eller satsa på en karriär inom politik. Du kan t.ex. bli en makeupartist, ljudtekniker, filmare, fotograf eller bara söka en tjänst där du kan fånga personens uppmärksamhet. Det kan vara som assistent på en bokmässa som många berömda författare och mediapersoner besöker, eller så kan du specialisera dig inom ett fält som är besvärligt och som kända människor ofta vill ha hjälp med. Ekonomi, IT, juridik, kroppsvård och spirituell vård... Oavsett vad så är det lättare att skapa kontakt när man har en professionell anledning till att vara nära varandra.

2. Var själv unik

Du måste själv vara iögonfallande. Självklart kan du klä dig i de senaste trenderna och hänga med i svängarna, men du kan också välja din egen unika stil och därmed skilja dig från det vardagliga och ordinära. Framför allt är det viktigt att du är genuin. Det gäller för övrigt alltid inom dating, och det handlar heller inte bara om utseendet – det gäller minst lika mycket för din personlighet.

3. Bli inte bländad

Kända människor är vanliga människor som har gjort något utöver det vanliga vilket har gjort dem berömda. Men fokusera på människan – inte på kändisfaktorn – när du äntligen möter personen. Ingen blir ihop med ett överivrigt, förblindat fan som hyllar alla egenskaper till skyarna (även om också kända människor tycker om beröm och erkännande). Lägg av med de ivriga lovorden. Det är bättre att säga något roligt.

4. Timing är guld

När (eller om) du lyckas komma nära personen så är timing helt avgörande. Har personen mycket att göra eller är hen uppenbarligen inte utåtriktad och intresserad av att bli kontaktad? Då kanske det inte är rätt i tiden. Om premisserna ser bra ut kan du börja med att säga hej eller tjena och fråga om något relevant. Men börja inte fråga om skvaller! Strikt förbjudet.

5. Använder hen sociala medier?

Försök att etablera kontakt via sociala medier (Instagram, Snapchat, Twitter, Facebook). Där kan du med rätt ord få uppmärksamhet direkt, och här får du lov att tänja lite på regeln om att inte ge för många lovord. Du kan t.ex. skriva Enastående mål @berömd-fotbollsspelare. Eller hyllningar till @berömd-sångare-författare-musiker som överträffat sig själv, och det säger en del... Men var uppriktigt imponerad och trovärdig – inte ihålig.

6. Meet & greet

Att komma nära ens berömda drömdate är lättare sagt än gjort, om det inte rör sig om en politiker. Här finns det i regel goda möjligheter att träffas på olika offentliga tillställningar. Det finns "Meet & greet"-biljetter för t.ex. konserter, eller så kan man försöka få kontakt med en manager eller agent. Detta kräver att man har ett legitimt ärende dock. Det kan vara att man har några frågor om ett välgörenhetsprojekt eller liknande.

7. Bli själv berömd – eller…

Kända personer tycker också om att träffa andra kända personer, så du kanske kan göra något som leder till att Nyhetsmorgon bjuder in dig till studion, eller så kan du... Tja, hitta på allt möjligt! Du kan också låta bli och bestämma dig för att dina orealistiska dagdrömmar har förbrukat tillräckligt mycket energi. Det finns nämligen en risk för att du gör dig själv en otjänst när du i själva verket försöker hitta ditt livs kärlek ute i det verkliga livet. Och är det inte dags att du snart gör det?

Vill du läsa fler artiklar om onlinedating? Klicka HÄR 💕

Läs också: Därför är det en bra idé att betala för din dejtingprofil

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.