7 viktiga frågor du bör ställa dig själv när du överväger om ni ska ses igen efter första dejten

Är er första lilla kaffedejt begynnelsen på ett nytt och underbart förhållande, eller ska ni bara säga tack och adjö och snabbt gå vidare? Om du är osäker ska du tänka efter noga innan du besvarar dessa 7 frågor.

Emma Johannson
Forfatter

1. Hur var ert första ögonblick?

Ni har chattat, och nu ska ni äntligen ses. Ni befann er kanske båda två också utanför er comfort zone när ni träffades? Nervositet kan få människor att verka osäkra, och därmed mindre attraktiva. Men vad tänkte du när du för första gången fick ögonkontakt med din dejt? Fick du lust att le från öra till öra, eller ville du bita dig i läppen? Var han eller hon precis så som du hade föreställt dig, eller blev du överrumplad? Och var det i så fall positivt eller negativt?

2. Flöt samtalet på bra?

Man säger att man har bra eller dålig kemi med andra människor, och det där med kemi är en lite odefinierbar förnimmelse som är svår att sätta finger på. Ibland klickar vi direkt med en person vi träffar, och andra gånger distanserar vi oss, och det är inte alltid vi kan förklara våra sym- eller antipatier.

3. Rörde ni vid varandra?

Fysisk attraktion kan man inte styra över, och det finns tillfällen då det är svårt att inte röra vid varandra. Och ”tillfällig” kontakt – en hand på en hand, skuldror som möts – är en del av en bra flört. Om du absolut inte ville sträcka ut handen och nudda vid din dejt, och inte ens övervägde hur det skulle vara att kyssa honom eller henne, ja då var det nog inte mer med det. Men ångrade du efteråt att ni inte kom varandra närmare? Om så är fallet så ska ni nog ses igen.

4. Kunde ni skratta tillsammans?

Ni vet litegrann om varandra från det ni har delat i era profiltexter, och via det ni har skrivit till varandra. Men höll det måttet i verkligheten? Hade ni gemensamma intressen, värderingar och ståndpunkter? Och en otroligt viktig sak: kunde ni skratta åt samma saker? Den fysiska attraktionen håller sällan särskilt länge om ni inte också är på samma våglängd när det kommer till humor och inställning till livet i övrigt.

”Förblindelse överskuggar förnuftet”

5. Lång väg till kompromisser?

Om din dejt är enormt vacker ut, och ert första möte löpte på riktigt bra, så är det väl bara att ge sig hän? Jo… Men kom ihåg att om du börjar involvera dig med hen, och han eller hon har planer på att studera i Brasilien medan du har ditt drömjobb i Stockholm… Att bli förblindad av kärlek överskuggar förnuftet, och drömmer du t.ex. om att bilda familj, och din dejt inte vill ha (fler) barn, så har ni en dålig utgångspunkt redan från start. Ett förhållande bygger på kompromisser, men om de är för stora och för många så blir vistelsen oftast kort.

6. Glömde ni bort tiden?

Ett väldigt gott tecken är om ni tyckte tiden gick fort. Om ni plötsligt upptäckte att den tid ni hade avsatt till mötet tagit slut, om du måste lägga på fler mynt i parkeringsautomaten eller skjuta upp den planerade tågtiden hem, då njöt ni uppenbarligen av varandras sällskap. Rådde det en jämställd balans mellan att lyssna och prata? Det är en tydlig intresseindikator, att ni hade lika stor lust att lyssna som att prata.

7. En spirande förnimmelse av glädje?

Hur lätta var dina steg när du gick hem? Kände du för att vissla? Log du mot de förbipasserande, eller var du närmast likgiltig? Och dagen efter? Tänkte du mycket på er dejt, eller gjorde den inget avtryck? För det räcker sällan att man har gemensamma intressen och värderingar. Det kan vara grunden för en god vänskap, men i ett förhållande måste det finnas en gnista. Och om du märker av en spirande förnimmelse av glädje så finns det inget att vänta på.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.