10 tips för sensommarens varma dates

Har du hört dig själv klaga-mumla-gnälla över tråkiga dejter? Eller inga dates alls? Här får du 10 tips som kan göra din sensommar varm på det alldeles rätta sättet.

Emma Johannson
Forfatter

Först en inställd date, sedan en misslyckad – ett solklart icke-match – och man skulle kunna tro att det var semesterstängt!! Inga flörtar, inget svar...

Har du hört dig själv klaga-mumla-gnälla över tråkiga eller inga dates alls? Det är förståeligt att du känner dig ledsen om det inte riktigt händer något på kärleksfronten. Men hjälper det att hänga läpp? Dåligt humör har aldrig lyft någons dejting. Därför får du här 10 tips som kan göra din sensommar varm på det alldeles rätta sättet.

1. Orealistiska förväntningar

Nej, det är inte rättvist! Nu har du bestämt dig för att söka efter en pojkvän/flickvän online – varför dyker han/hon inte upp direkt då? Men det är helt enkelt en orealistisk förväntning. Vanligtvis tar det tid att hitta den rätta. Släpp förväntningarna, så slipper du också besvikelser och frustration. Men bara för att du inte låter dig svepas med av luftslott kan du ändå tänka positivt och njuta av att träffa nya intressanta icke-poängvän-människor längs vägen.

Läs också: Har du tappat hoppet på att kärleken kommer till den som väntar?

2. Släpp gissningarna

De flesta av oss känner igen det: Vi försöker sätta oss själva i bästa ljus genom att tonar ner de sidor av oss själva som vi gissar på kan tråka ut eller rentav skrämma bort en date, och skruvar upp de sidor vi tror kommer att attrahera... Men det är ju bara gissningar. Resultatet slutar lätt med att man inte framträder autentisk som sig själv. Chanserna för framgång saboteras av förställning.

3. Älska dig själv först

Apropå det här med att vara autentisk: Vi kan vara benägna att jämföra oss själva med alla de vackra, framgångsrika, roliga människor som en gång bara fanns på film och i blanka magasin. Nu översvämmas vi på nätet av människor som ser fantastiska ut och som har framgång med allt från internationell handel till att odla fotogena kryddväxter på balkongen. Men dessa jämförelser kan inte användas till något. Ett klassiskt tips är att du måste älska dig själv innan du kan älska andra. Slå ut dig själv, gör något bra för dig själv. Det är de blomstrande blommorna som lockar bina!

4. Ta initiativet

Känner du det skrämmande att vara den som tar initiativet och skickar det första meddelandet? Särskilt kvinnor tycker att det borde vara männen som börjar. Eh ... 2023? Gör det bara! Skicka en liten flirt. Kolla profilen och se om du kan genomskåda vad han/hon är intresserad av och skriv något som relaterar. T.ex. "jag kan se att din profilbild är tagen på en strand – jag älskar också havet..." Eller ställ en personlig fråga, det är mycket bättre än ett copy-paste "hej, du ser söt ut..." En sådan första meddelande kan vara en dealbreaker.

Läs också: Här är de 15 största deal breakers på första dejten

5. Vad fungerar och vad fungerar inte?

Har du varit på dejter på kaféer där andra människor satt för nära er? Där det var för mycket oro? Känner du dig mer avslappnad på en eftermiddagsdejt, där du träffar mer avslappnat än om du har en kvällsdejt? Bestäm dig för vad som fungerar bäst för dig och vad som fungerar mindre bra. Håll fast vid de erfarenheterna. Ju mer bekväm du är på en dejt, desto större chans är det att den blir lyckad.

6. Granska dina motiv

Varför dejtar du på nätet? - Är det inte klart, frågar du och skakar på huvudet, men det finns generellt många olika motiv i spel. Vissa gör det för att bekämpa ensamhet eller bara tristess, för andra är det huvudsakligen underhållning. Vem dyker upp? Alla har inte samma avsikt. Så vad är ditt motiv? Är du ute efter lite spänning i tillvaron, eller letar du seriöst efter en partner? Om du är redo att hitta en partner, gör något av din profil.

7. Bryt mönstret

Om du verkligen är trött på felaktiga, för tråkiga eller inga dejter alls, är det dags att bryta mönstret. Känner du dig inte på topp, ge dig själv lite luft istället för att vara klistrad till skärmen. Bestäm dig för att bara vara online under en viss tid och gör sedan andra saker som lyfter din energi. Är du kreativ? Älskar du att dansa? Gör något du verkligen tycker om.

Läs också: Så sätter du ditt kärleksliv i rörelse

8. Ta det inte personligt

Avvisningar och människor som backar ut när ditt eget intresse är väckt, är besvikande och det kan vara ganska nedslående att få flera avvisningar i rad (till skillnad från ute i nattlivet, där man vanligtvis riskerar det från en person åt gången). Men i online dejting är det en del av spelet och du slösar din tid genom att sätta dig ner och fundera och analysera vad som gick fel. Kanske handlade det inte alls om dig, så ta det inte personligt. Flytta fokus.

9. Se upp för luftslott

Känner du dig attraherad av en söt man eller kvinna som du har börjat skriva med? Var medveten om att det fortfarande är mycket du inte vet. Håll fast vid din verklighetsuppfattning, även om din fantasi försöker dra iväg med dig. Om du tidigt börjar bygga luftslott om romantiska middagar och passionerade nätter, riskerar du att snubbla. Och förbise röda flaggor. Det kan också lätt hända om du väntar för länge med att träffa din dejt i verkligheten. Dagdrömmarna får fritt spelrum. Det är inget fel med att boka flera dejter och på så sätt sprida glädjen. Tills vidare har du inte lovat någon något och således är du inte så sårbar om en av dina dejter drar sig tillbaka.

10. Hard-to-get är övervärderat

Det är vetenskapligt bevisat att män blir förälskade snabbare än kvinnor - och att de också snabbare hoppar av ett förhållande igen, om förälskelsen inte tar fart. Kanske är det en slags spin-off på detta faktum som har fått kvinnor att utveckla hard-to-get-strategin? Männen ska kämpa för saken, för att spänningen ska upprätthållas, så man ska definitivt inte gå fram för snabbt? Det är en balans och det är inte alltid smart att spela svår och upptagen. Dra inte ut för länge på att svara på de brev du får. Nästa dejt är bara ett klick bort - och det går åt båda hållen.

Läs också: 10 tips som gör dig till en riktigt bra fångst

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.

Er du klar for kjærlighet?

Tusenvis av singler venter inne.